Neptün Yazılım Başlangıç

Neptün Wiki sitesinden
Şuraya atla: kullan, ara

Sistem Kurulumu

Satın alınan sistemin kullanıma hazır hale getirilmesi sürecidir. Sistem kurulum ana başlıkları aşağıdaki gibidir:

1. Server Kurulumu

Server yapılandırması için, sunucuya erişim bilgileri gereklidir. Bilgiler tamamlanıp destek@neptunyazilim.com mail adresine gönderilmesi ile kurulum yapılmaktadır.

2. Web Sitesi Kurulumu

WEB Kurulum Ayarları formu ile istenen bilgilerin tamamlanıp destek@neptunyazilim.com mail adresine gönderilmesi ile kurulum yapılmaktadır. WEB Kurulum Ayarları formuna buradan ulaşabilirsiniz.

3. B2B Kurulumu

B2B Kurulum Ayarları formu ile istenen bilgilerin tamamlanıp destek@neptunyazilim.com mail adresine gönderilmesi ile kurulum yapılmaktadır. B2B Kurulum Ayarları formuna buradan ulaşabilirsiniz.

4. Cube Kurulumu

Çalışmak istediğiniz ya da istemediğiniz ülkelerin listesini destek@neptunyazilim.com mail adresine gönderilmesi ile kurulum yapılmaktadır( XML kullanılıyor ise ).

Sistem kurulumunda Neptün Yazılım'ın doğrudan tarafı olmadığı, dışarıdan alınan hizmetlerin entegrasyon, kurulum ve danışmanlık aşamalarını kapsayan işlem süreci bulunmaktadır. Üçüncü Taraflara Bağlı Kurulum Süreci olarak adlandırdığımız bu aşamada Server, Domain, SSL, Sanal Pos, E-Posta ve API gibi sistem gereksinimleriniz bulunmaktadır.

Eğitim

Sistem Eğitimi, satın almış olduğunuz sistemimizin firmanız kullanıcıları tarafından nasıl kullanılacağının detaylı olarak anlatıldığı süreçtir. Eğitim sürecimiz iki aşamalı olarak gerçekleşmektedir. Bunlar;

1. Sistem kurulumunuz gerçekleştirildikten sonra karar verilen tarih ve saat diliminde 4 ana eğitim başlığı altında firmanıza eğitim verilmektedir. Bu aşamada eğitmen arkadaşımız firmanıza gelerek ya da uzaktan bağlantı kurarak sizlere sistem kullanımını uygulamalı olarak anlatır. Eğitim sürecinizin planlanması için destek@neptunyazilim.com adresinden talepte bulunabilirsiniz. Ana Eğitim başlıkları şu şekildedir:

- Definitions

- Contracts

- Reservations

- Accounting

2. http://wiki.neptunyazilim.com sitesi üzerinden istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz eğitim dokümantasyonumuz bulunmaktadır. Burada isterseniz konu anlatımlarını okuyarak isterseniz de konu anlatımlı videoları izleyerek destek alabilirsiniz.

Destek

Sistem kullanıcılarının yazılım ile ilgili yardım taleplerinin yönetildiği birimdir. Destek yönetimi iki aşamadan oluşmaktadır:

1. Sistem kurulumu tamamlanıncaya kadar gerekli bilgi ve belge tamamlanma sürecinin yönetimi destek@neptunyazilim.com mail adresi üzerinden yapılacak talep kayıtları ile yönetilmektedir.

2. Sistem kurulması ile birlikte Cube sistemi içerisinde System menüsünün altında bulunan Help bölümünden talep kaydı oluşturularak destek yönetimi gerçekleştirilir.

Destek Paneli

  • Destek talepleriniz ile ilgili görüş, öneri, sorunlarınızı tarafımıza iletebileceğiniz yardım panelidir. Talep kaydınızı Cube sisteminde System>Help bölümünden New Ticket’a tıklayarak oluşturabilirsiniz. Oluşturulan ticketları bu bölümde overview ekranından görebilir ve işlem aşamalarını takip edebilirsiniz. Talebinizle ilgili işlemler tamamlandığında ticket, customer test aşamasına alınarak onayınıza gönderilir. Kontrollerinizi tamamlayıp onay vermek istediğinizde ticket’ı done aşamasına alabilirsiniz. Şayet işlemin tamamlanmadığını, probleminizin devam ettiğini düşünürseniz de detaylı açıklamanızı ekleyerek ticket’ı open aşamasına alabilirsiniz.

Yeni talep kaydınızı oluştururken aynı konuyla ilgili daha önceden başka bir kullanıcı tarafından açılmış bir kayıt var ise;

1. Açılmış olan eski kayda yorumunuzu, ekran görüntünüzü ekleyebilirsiniz.

2. Maddenin içerisine girdiğinizde göreceğiniz Follow sekmesine tıklayarak kayıt ile ilgili süreci takip edebilir ve tarafınıza mail gelmesini sağlayabilirsiniz.

Dikkat edilecek hususlar;

  • Maillerde konu başlığının mail içeriği ile ilgili açıklayıcı olması
  • Ekran görüntülerinin ek olarak gönderilmesi ( Aksi halde mail içerisinde olduğunda çözünürlük düşük olabilmektedir.)
  • Her mailde tek konu gönderilmesi ( Aksi halde talep kayıtlarının oluşturulmasında karışıklığa neden olmaktadır.)

Destek sürecinde kullanılması önerilen programlar;