KMH

Kmh nedir?

Kmh, Kredili mevduat hesabı kelimelerinin baş harflerinden oluşan ve bu kavramı anlatmak için kullanılan bir kısaltmadır. Kmh, tüketicilerin nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına, tüketicinin vadesiz mevduat hesabına tanımlanmış kredi limitidir. Kmh’lar bir mevduat hesabı ile ilişkilendirilerek açılmakta olup, hesap sahibinin hesabında para bulunmadığı hallerde önceden belirlenmiş olan belirli bir limit dahilinde nakit çekilişi yapabilmesine veya hesap üzerinden ödemelerin gerçekleştirebilmesine olanak sağlarlar. Bir kredi işlemi olması nedeniyle hesap sahibi açısından kullanılan tutarın yanı sıra faiz ödeme yükümlülüğü de söz konusudur.

Kmh faiz oranı nasıl hesaplanır?

Kmh kullanımında, faiz sadece kullanım süresi esas alınarak hesaplanır. Yani kredili mevduat hesabı hesaplamasında, eksiye geçildiği gün ile hesabın sıfırlandığı gün esas alınır. Kredili mevduat hesabı faiz tutarı genelde bankaların sistem tarafından gün sonlarındaki eksi bakiye üzerinden günlük olarak Anapara x Gün x Faiz/36000 formülü ile hesaplanır.

Kmh hangi bankalarda bulunmaktadır?

Tüm bankaların Kredili Mevduat hesabı uygulamaları bulunmaktadır. Kredili mevduat hesaplarının(Kmh) özellikleri nelerdir? 1- Belirlenmiş bir limite kadar nakit çekebilir ya da harcama yapabilirsiniz. 2- Kredili Mevduat Hesabınız sayesinde, otomatik fatura, kredi kartı, ve düzenli ödemeleriniz, son ödeme tarihlerinde hesabınızda para olmasa bile, Kredili Mevduat Hesabı limitiniz kullanılarak zamanında yapılır. 3- Kredili Mevduat Hesabı'nızdan nakit ihtiyaçlarınız ve otomatik ödemeleriniz için kullandığınız kredi tutarı, vadesiz hesabınıza para yatırdığınızda, gün sonundaki bakiyenizden otomatik olarak ödenir. 4- Nakit ihtiyaçlarınız ve ödemeleriniz için kullandığınız kredinin faizi, kredi kullanım tutarı ve krediyi kullandığınız süre üzerinden günlük olarak hesaplanır. Her ay, bir önceki ay içinde KMH'ınızdan kullandığınız anaparaya işlemiş olan vergi, fon dahil toplam faiz tutarı ve posta ile gönderilen ekstreler için ekstre ücreti "minimum ödeme tutarı" olarak belirlenir ve yapmış olduğunuz ödeme sonrası hesabınızdan otomatik olarak tahsil edilir. 5- Hesap hareketlerinizi her ay adresinize posta ya da e-posta ile gönderilecek ekstreler ile kolayca takip edebilirsiniz.